Belépés
Szalonnás burgonyatekercs
... alá, és a sütőben 30 percig sütjük.
2. A paradicsom héját eltávolítjuk, a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, a forró olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt összepirítjuk. A petrezselyemmel öszszeforgatjuk.
3. A krumplit kicsomagoljuk, felszeleteljük, a paradicsommal körítve (és í...
Pincepörkölt vörösborral
... marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya.

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk. Gyakran kevergetve addig pirítjuk, amíg a hú...
Pincepörkölt vörösborral
... zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl
vörösbor, 1 kg burgonya.

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon
megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és
sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk.
Gyakran kevergetve addig pirítjuk,...
Tarka csirketál
... evőkanál tejszín, 1 csokor petrezselyem apróra vágva.

Elkészítése:

A húst tenyérnyi darabokra vágjuk, gyengén besózzuk, borssal fűszerezzük. A hagymát az olajon megfuttatjuk, majd a csirkét rádobjuk, és fehéredésig sütjük. A borsót rászórjuk, és egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, a paprikát is beletesszük, ezzel éppen csak egye...
Gombás csirkebelsőség-leves
... belsőségeket megmossuk, letisztítjuk, összevágjuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, a hagymát finomra, a répát és a gombát kockákra vágjuk.

Elkészítés:
1. A forró olajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a zúzát és a szívet. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés víz aláöntésével lefedve pároljuk. Ha a víz elpárolog, pótoljuk.
2. Amikor a zúza ...
Paprikás csirke krumplival
... lefejtjük, eldobjuk, majd a combokat a forgónál kettévágjuk, és enyhén besózva félrerakjuk. A hagymát megtisztítjuk, a kicsumázott paprikával együtt finomra aprítjuk, majd az olajon megfuttatjuk. A combokat hozzáadjuk, fehéredésig sütjük. A pirospaprikát rászórjuk, elkeverjük, és azonnal - nehogy megégjen - kb. 3 deci vízzel fölengedjük. A cikkekre vágott paradicsomot ...
Krumplileves bevert tojással
... babérlevél, egy csokor petrezselyem. A bevert tojáshoz: 1 ek. ecet, 4 tojás.

1. A zöldségeket és a krumplit megtisztítjuk, majd kis kockákra daraboljuk.
2. Az olajon megfuttatjuk a sárgarépát, zellert és póréhagymát. 1,5 liter vízzel, sóval, borssal és a babérlevéllel felforraljuk.
3. Beletesszük a burgonyát és a szárzellert. Amikor a burgonya épp megpuhult, a...
Kapros zöldbableves
... vaj, 1 db zsemle, 2 db tojás, 1 l víz, kapor, zsemlemorzsa

Elkészítése:

Felteszünk vizet forrni a gombócnak. Egy edénybe kevés vajat, majd zöldbabot rakunk, és megfuttatjuk. Vizet öntünk hozzá. A fogasfilét apróra vágjuk. A zsemlét tejszínbe áztatjuk, a kaprot szintén apróra vágjuk. A keverőtálba tesszük a fogast, a fokhagymát, a zsemlét, a tojást, a lisztet...
Körmös bableves
... órára beáztatjuk. Közben
a zöldségeket is megtisztítjuk, megmossuk. A vörös- és fokhagymát apróra,
a gyökérzöldségeket hasábokra vágjuk.
Elkészítés:
2. A hagymát megfuttatjuk 1 ek. forró olajon, majd rátesszük a körmöket, és bőven felengedjük vízzel. Kíméletesen főzzük, ha kell, pótoljuk a vizet.
3. Amikor a köröm félpuha, beletesszük a babot, ha kell, meg...
Brokkoli
... és fedő alatt átsütjük. A fűszereket a tetejére szórjuk.

Olasz módra
Az előfőzött brokkolirózsákat egy gerezd préselt fokhagymával néhány percig olívaolajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, s egy-két evőkanál fehérborban megforgatjuk. Reszelt parmezán sajttal megszórva, vagy paradicsomszósszal kísérve szervírozzuk.

Brokkoli sajtmártással...
Zöldséges zúzaleves
... vöröshagyma, 2 nagyobb sárgarépa, 10 dkg gomba, 4 ek. olaj, 2 babérlevél, 1 ek. liszt, a galuskához: 5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 1 tk. vágott petrezselyem, 1 tojás.

1. Az olaj felén megfuttatjuk a hagymát. Ráesszük a zúzát, fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, és kevés vizet hozzáöntve (ha kell, pótoljuk), lefedve pároljuk. Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáadjuk a sárgar...
Tócsni zöldcsütörtök módra
... burgonyamasszából vizes kézzel kis, kerek lepényeket formálunk, és egyszerre 4-4 darabot mindkét oldalán pirosra sütünk.
A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, összezúzzuk és a vajon megfuttatjuk.
A lecsöpögtetett parajt beleforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, esetleg reszelt szerecsendióval is fűszerezzük. Közben az olajon a kis tojásokból tükörtojásokat sütünk.
A...
Brassói aprópecsenye
... fekete bors


Elkészítés:

A húst alaposan megmossuk és kb. 2 cm nagyságú kockákra vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, olajon megfuttatjuk, majd kevés vízzel megpároljuk.
Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a zúzott fokhagymát.
Amikor a hús kifehéredik, kevés vizet öntünk rá és fedő alatt puhára p...
Szalonnás sárgaborsóleves
... sóval, borssal ízesítjük, és puhára főzzük. Ezután az olajon először ropogós pirosra sütjük a szalonnaszeleteket. A sült szalonnát tálalásig félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, majd zsemleszínűre pirítjuk. A zsemleszínű rántással besűrítjük a levest, tejszínnel dúsítjuk, majd jól kiforraljuk. A tűzről levesszük, és botmi...
Szendvicsek 2
... szendvicskenyér, 10 dkg gomba, 1db piroshúsú paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál finomra vágott friss vagy morzsolt tárkony, 2 evőkanál olaj, őrölt fehérbors.
Felhevített olajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott gombát, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott petrezselyemzöldet és tárkonyt, végül pedig a Hellmann's csemege majonézt. Kevés borssal íze...
Lasagne
... ementáli, 3 dkg margarin, 2 evőkanál liszt, 0.5 l tej, 3 dl tejszín, só, bors, reszelt szerecsendió
Tetejére:2-3 paradicsom, 3 dkg vaj, 2-3 db paradicsom
Elkészítés: A margarinon megfuttatjuk a lisztet, tejjel felengedjük, besűrítjük és belekeverjük a tejszínes krémsajtot és a reszelt füstölt sajtot. A sonkát apróra, az ementálit dobókocka nagyságúra vágjuk.
A kivaj...
Cukkinikrémleves
... fokhagyma, só, bors, fűszerkeverék, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl tejszín, petrezselyemzöld, toastkenyér

Elkészítése:

A cukkinit felkockázzuk, egy serpenyőben olajon megfuttatjuk az összezúzott fokhagymával együtt, fűszerezzük. Felöntjük a fehérborral és 4 dl vízzel, majd fedő alatt tíz percig főzzük. A levest pürésítjük, és a tejszínnel összekeverjük. Beleszóru...
Az ír konyha
... kávéskanálnyi kakukkfű, petrezselyemzöld

Elkészítése:

A zsíron megpirítjuk a szalonnacsíkokat, majd kivesszük a serpenyőből, és a felkockázott húst is alaposan megfuttatjuk a zsiradékban. A felkarikázott krumpli, sárgarépa és hagyma felét egy vastag aljú edény aljára fektetjük, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk és a szalonnapörcök felét is rászórjuk, ...
Virsli és gomba köntösben
... felét megkenjük tojássárgával és a virslik köré csavarjuk úgy, hogy a tésztaszélek kicsit átfedjék egymást. A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk és mindkettőt felaprítjuk. Olajon megfuttatjuk a gombát, majd

a hagymát hozzáadva megpirítjuk. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A lisztet belekeverjük, kicsit megpirítjuk,...
Fejtett babos csirkecombok
... vagy a bőrökből kisütött zsíron - körös-körül megpirítjuk, és lecsöpögtetve félreteszszük.
2. Visszamaradó zsírjában a megtisztított, finomra aprított vörös- és fokhagymát megfuttatjuk, a pirospaprikát rászórjuk. A babot a hússal együtt hozzáadjuk, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi jól ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, erős tűz fölött fölforraljuk.
3. Ezután az ét...
1 2 3 .....17 18 ...26 27 ..34 35 36 
Címkék: paradicsom héját, húsát félbevágjuk, hagymát megtisztítjuk, forró olajon, petrezselyemmel öszszeforgatjuk, krumplit kicsomagoljuk, paradicsommal körítve, zúzott fokhagymát, olajon megfuttatjuk, tűzről lehúzzuk, köménnyel meghintjük, tűzre visszatesszük, kockákra vágott, húst tenyérnyi, csirkét rádobjuk, borsót rászórjuk, kevés vizet, zöldségeket meghámozzuk, hagymát finomra, gombát kockákra, forgónál kettévágjuk, kicsumázott paprikával, combokat hozzáadjuk, pirospaprikát rászórjuk, cikkekre vágott, csokor petrezselyem, bevert tojáshoz, krumplit megtisztítjuk, babérlevéllel felforraljuk, edénybe kevés, fogasfilét apróra, zsemlét tejszínbe, kaprot szintén, keverőtálba tesszük, gyökérzöldségeket hasábokra, hagymát megfuttatjuk, köröm félpuha, tetejére szórjuk, előfőzött brokkolirózsákat, gerezd préselt, olaj felén, vajon megfuttatjuk, lecsöpögtetett parajt, húst alaposan, olajon először, sült szalonnát, visszamaradt zsiradékban, zsemleszínű rántással, tűzről levesszük, vékony szeletekre,
© 2013 TVN.HU Kft.